Menu
GET OUR NEWSLETTER!
LivingWithWhite.com

Award-Winning Barnsbury Conservation House

by FOKaL on June 23, 2014

Award-Winning Barnsbury Conservation House

The architects at Buckley Gray Yeoman designed this gorgeous abode around strict site constraints, the Barnsbury Conservation House being the middle of three units on the footprint of a former warehouse.

Sunshine pours in through skylights and picture windows, tall bamboo acting as a natural screen between residents and the neighboring four rows of Georgian terraces.

The social area opens with a reception area brightened by a double-height atrium, decked out in a chocolate leather Barcelona couch and chair collection. The midcentury floor clock is a great piece – we cannot pull a definitive identification, but it shares attractive similarities with the work of Hovmand Olsen.

We love the playful attitude of the dining and kitchen. Bentwood chairs by Hans Brattrud continue the Scandinavian theme, a colorful art wall near the island brightening an already cheerful space. A second atrium demonstrates why this spacious-feeling home won the RIBA Housing Design Award in 2005, so creative and unexpected.

The family-friendly Barnsbury Conservation House is so full of potential – you just can’t go wrong when it comes to stylish London mews.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

White Modern Home Decorating Ideas!
Interior Design Ideas on Facebook Follow FOKaL Interior Design on Twitter